Opvang

Voor naschoolse opvang kan u terecht bij de gemeentelijke opvang "Oscar Pluis". Oscar Pluis heeft een capaciteit van 42 kinderen en is gevestigd in het dienstencentrum van Ursel. Het IBO richt zich tot kinderen van 2,5 tot 12 jaar die in Ursel wonen of school lopen.

 

Visie

Het IBO is een aanvulling op de opvoeding thuis, een deel van de vrije tijd en een element van sociale opvoeding. 'Een kwaliteitsvolle opvang aanbieden aan kinderen die bij ons hun vrije tijd komen doorbrengen', luidt de visie. 'Een opvang waar kinderen zich thuis voelen, waar ze kunnen spelen met wie en met wat ze willen, waar bezig zijn belangrijker is dan presteren, waar ze samen met anderen prettige en minder prettige ervaringen opdoen en zo hun sociale ontwikkeling bevorderen... .'

 

Kostprijs

De ouderbijdrage wordt berekend op basis van de aanwezigheidsduur van je kind. Bij voor- en naschoolse opvang betaal je 1,07 euro per begonnen half uur. Op woensdagnamiddag, schoolvrije- en vakantiedagen gelden er 3 tarieven: opvang van minder dan 3 uren kost 4,29 euro, opvang tussen 3 en 6 uren 6,43 euro en opvang van 6 uren of meer 12,87 euro. Bij de opvang van meerdere kinderen uit hetzelfde gezin op eenzelfde dag wordt 25 percent korting toegekend op de totale ouderbijdrage. De opvangprijzen zijn gekoppeld aan de index.

 

Maaltijden

Op woensdagen en schoolvrije dagen kunnen de kinderen hun lunchpakket meebrengen. Dagelijks krijgen de kinderen een vieruurtje aangeboden, 1 maal per week is er fruit met yoghurt.

Inschrijven

Wie gebruik wil maken van de buitenschoolse kinderopvang moet vooraf inschrijven. Een afspraak maken met de verantwoordelijke is aangewezen. Ann Colpaert, diensthoofd van het IBO en contactpersoon voor de ouders, is alle dagen bereikbaar op kantoor.

IBO Oscar Pluis Ursel

Address:
Rozestraat 8
9910 Knesselare

E-mailadres: bko@knesselare.be
Telephone: 09 374 16 08

Openingsuren:
maandag tot vrijdag van 6.30 uur tot schooltijd en na schooltijd tot 18.30 uur, op verlofdagen doorlopend van 6.30 uur tot 18.30 uur. Alle schoolvakanties gesloten. Kinderen kunnen terecht in locatie Hemelrijk in Knesselare.

E-mailadres: bko@knesselare.be
Tel: 09 374 16 08

 

Oscar Pluis