Opvang

Voor naschoolse opvang kan u terecht bij de gemeentelijke opvang "Oscar Pluis". Oscar Pluis heeft een capaciteit van 42 kinderen en is gevestigd in het dienstencentrum van Ursel. BKO Oscar Pluis  richt zich tot kinderen van 2,5 tot 12 jaar die in Ursel wonen of school lopen.

 

Visie

De BKO is een aanvulling op de opvoeding thuis, een deel van de vrije tijd en een element van sociale opvoeding. 'Een kwaliteitsvolle opvang aanbieden aan kinderen die bij ons hun vrije tijd komen doorbrengen', luidt de visie. 'Een opvang waar kinderen zich thuis voelen, waar ze kunnen spelen met wie en met wat ze willen, waar bezig zijn belangrijker is dan presteren, waar ze samen met anderen prettige en minder prettige ervaringen opdoen en zo hun sociale ontwikkeling bevorderen... .'

 

Kostprijs

De ouderbijdrage wordt berekend op basis van de aanwezigheidsduur van je kind. Bij voor- en naschoolse opvang betaal je 1 euro per begonnen half uur. Op woensdagnamiddag, schoolvrije- en vakantiedagen gelden er 3 tarieven: opvang van minder dan 3 uren kost 4 euro, opvang tussen 3 en 6 uren 6 euro (vieruurtje inbegrepen) en opvang van 6 uren of meer 11,20 euro(vieruurtje inbegrepen). Bij de opvang van meerdere kinderen uit hetzelfde gezin op eenzelfde dag wordt 25 percent korting toegekend op de totale ouderbijdrage. De opvangprijzen zijn gekoppeld aan de index.

 

Maaltijden

Op woensdagen en schoolvrije dagen kunnen de kinderen hun lunchpakket meebrengen. Tijdens schooldagen  krijgen de kinderen een vieruurtje aangeboden (0,50 euro per stuk).

Inschrijven

Wie gebruik wil maken van de buitenschoolse kinderopvang moet vooraf inschrijven via het secretariaat. Een afspraak maken met de verantwoordelijke is aangewezen. 

Europalaan 22
9880 Aalter
tel. 09 325 22 00
kinderopvang@aalter.be

Kennismaken kan tijdens het schooljaar, op woensdag tussen 15u en 17u30, in alle BKO-locaties. Tijdens de schoolvakanties of op een ander moment kan je de opvang bezoeken na telefonische afspraak met de coördinator van de BKO.


Buitenschoolse kinderopvang (BKO) Oscar Pluis 

Adres:
Rozestraat 8
9910 Knesselare

E-mailadres: kinderopvang@aalter.be
Telephone: 09 374 16 08

Openingsuren:

Maandag tot vrijdag voor schooltijd vanaf 7.00 uur en na schooltijd tot 18.30 uur. Op schoolvrije dagen en vakantiedagen niet open. Kinderen kunnen dan  wel  terecht in locatie Hemelrijk in Knesselare, u dient de kinderen wel op voorhand in te schrijven en dit doe je dan in de BKO-locatie.

E-mailadres: kinderopvang@aalter.be
Tel: 09 374 16 08

 

Oscar Pluis