Daar is de Zuidactie!

Daar is de Zuidactie!

Naar jaarlijkse gewoonte willen wij als school van de Broeders van Liefde ons steentje bijdragen aan de Zuidactie. Deze staat dit jaar in het teken van kinderen met het syndroom van Down in Afrika. Fracarita Belgium wil in Afrika die scholen verder ondersteunen die zich inzetten voor de therapie en onderwijsnoden van deze kinderen. Bekijk hier ons speciaal programma boordevol leuke activiteiten voor ons goed doel.

De komende week blazen we dit thema leven in door heel wat boeiende lessen en activiteiten. Deze werkten we als team samen uit op onze voorbije studiedag. Een aantal van onze acties vind je hieronder terug. 

  • Maandag 20/3: Startschot Zuidactie o.l.v.  Dhr. André Ornelis.
  • Dinsdag 21/3:  Werelddownsyndroomdag.  Wie komt met twee verschillende sokken naar school? Doen jullie mee? In verschillende klassen wordt er SMOG-taal aangeleerd.

  • Woensdag 22/3:  Sponsorwandeling voor de kleuters. U kan deze wandeling sponsoren door een bedrag te doneren. Voor de Jules & Nellies zijn we nog op zoek naar ouders die willen meewandelen en ook een buggy kunnen meebrengen. Geef je naam door aan de klasjuf.  De kleuters krijgen een inschrijvingsstrookje mee naar huis.

  • Donderdag 23/3: Getuigenis van Mevr. Van den Bussche (mama van Pheline Bonte) rond haar recente Zuidreis in het vijfde leerjaar. Het vierde en zesde leerjaar maken 'Downsocks'. Onze onderbouw gaat klasoverschrijdend aan het werk binnen een muzische activiteit.

  • Vrijdag 24 maart : Sobere maaltijd voor de hele school.  Er zijn geen warme maaltijden. Alle kinderen krijgen brood en soep naar believen. Deze nuttigen we gezellig samen in de klas, voor de lagere afdeling vragen we om een soepkom en een keukenhanddoek mee te brengen.  Voor deze maaltijd  vragen we een bijdrage van 4 euro via de schoolrekening, dit bedrag zullen we ook doorstorten naar de organisatie.

  • Vrijdag 31 maart :  Zuidcafé : We heten iedereen welkom vanaf 14u tot 15u45 in ons Zuidcafé voor koffie en een pannenkoek tegen een democratische prijs.  Dit gaat door in onze eetzaal waar de kinderen van de onderbouw ook hun zelfgemaakte sokken zullen verkopen.

We sluiten dit boeiende en leerrijke thema af met een aangeleerde Afrikaanse dans.

We hopen dat deze acties zullen leiden tot een mooi bedrag die we dan schenken aan Fracarita Belgium.
We gaan alvast een boeiende week tegemoet.