Extra beweging elke dag!

Extra beweging elke dag!

In Onze School lanceren we dit school "de zontijd", een campagne vanuit de overheid om het bewegen bij kinderen te stimuleren. Concreet voorzien we elke dag extra beweging tussendoor.

Waarom deze campagne?

“Slechts 48% van de kinderen (6-9 jaar) en 29% van de adolescenten (10-17 jaar) haalt de norm om één uur per dag aan matig tot zware intensieve lichaamsbeweging te doen. Bovendien moeten kinderen te lang stilzitten op school. Daar wil ook Onze School iets aan doen.

Daarom besloten we om vanaf dit schooljaar mee te doen aan de campagne "Zontijd, bewegen naar de zon". Concreet betekent dit dat we elke schooldag een extra kwartier bewegingstijd inlassen in elke klas. In tegenstelling tot de campagne "One mile a day" gaat het nu om gevarieerde bewegingstijd wat het zowel voor de leerlingen als de leerkrachten een meer haalbare campagne maakt.

Hoe ziet die extra bewegingstijd eruit? Dat kan dansen zijn op muziek, een spel op de speelplaats, een extra kwartiertje speeltijd, eens lopen rondom de school, te voet ergens naartoe gaan in het kader van lessen, tafels als springend oefenen, bewegingstussendoortjes in de klas zelf, enz..

Meer informatie vindt u op deze site.

 

Zontijd